Juuksehooldustooted – kuidas leida need õiged lahendused?

2 minutit lugemist

Teoorias on juuksehooldustoodete valimise ABC lihtne. Valik tuleb teha vastavalt enda soovidele, võttes arvesse ka meditsiinilisi vajadusi. See tähendab, et pimesi kellegi teise soovituste järgimine ei pruugi alati kõige paremini välja kukkuda, sest nende juuksed ja vajadused on lihtsalt erinevad. Seega on vaja leida juuksehooldustooted, mis sobivad sinu juustele.

Millised juuksehooldustooted on vajalikud?

Laias laastus jagunevad juuksehooldustooted kolme kategooriasse: juuste puhastamine, niisutamine ning vajalike toitainetega varustamine. Kui palju on vaja ühte või teist, sõltub juuksetüübist, keskkonnatingimustest jne. See tähendab, et minimaalselt on vaja leida juuksehooldustooted iga kategooria jaoks.

Juuste puhastamine – šampoon!

Puhastav šampoon on ideaalne viis juukseid põhjalikult puhastada. Samas on see šampoon, mida ei tasuks kasutada liiga tihti. Selliselt võib tulemuseks olla liiga kuivad juuksed, ärritatud ning ketendav peanahk. Seetõttu on soovituslik kasutada sügavpuhastavat šampooni pigem harva, siis kui juuksed on tõesti olnud pikemat aega pesemata. Mõtle näiteks juuste seisukorrale pikema matka järel, kus pole olnud võimalust pesta.

Muidugi pead mõtlema sellele, millises seisukorras on su juuksed. Töödeldud juuste jaoks on näiteks olemas spetsiaalsed töödeldud juustele mõeldud šampoonid. Sama kehtib ka tavalisest tundlikuma peanaha ning keskmisest kuivemate või rasusemate juuste kohta.

 

Juuste niisutamine – šampoon ja palsamid

Niisutav šampoon on üks lahendusi, mida võib kasutada ka tihedamalt. Siinkohal on aga vaja jälgida, millest šampoon koosneb. Sulfaadid aitavad näiteks küll eemaldada surnud naharakke ja mustust, ent võivad eemaldada liigselt rasu, mis toob kaasa kuivuse.

Sügavniisutav palsam parandab juuksekarvade üldist seisukorda ning muudab juuksed kergemini hooldatavaks. Need palsamid vajavad reeglina pikemat toimimisaega. Alates mõnekümnest minutist kuni üleöö! Mõjumisaja valimisel peab lisaks toote soovitatule arvestama oma juuksetüübi ning juuste tervisega.

 

Juuste toitainetega varustamine – palsamid ja seerumid

Levinud valik on ka väljapestav palsam. See lisatakse juustele vahetult pärast šampooni väljaloputamist, lastakse natuke aega mõjuda ning seejärel loputatakse korralikult juustest välja.

Seerumide peamiseks eesmärgiks on aga juustele sära ja läike lisamine ning kergema hoolitsuse tagamine. Lisaks suudavad seerumid pakkuda kaitset UV kiirguse ning mustuse eest. Kellel on mureks kahused juuksed, siis seerum aitab ka seda kontrolli alla saada. Tõeliselt mitmekülgne toode!

 

Mida rohkem, seda uhkem?

Turul olemasolevate toodete valik laieneb iga aastaga. See võib teha otsustamise keeruliseks. Üheks nipiks on piirdumine kvaliteetsete ja tunnustatud brändidega. Selliselt saad olla kindel, et toote taga on teadus, mis tähendab paremini toimivat toodet! Lisaks ei ole vaja muretseda, et teeksid kogemata oma tervisele ja kehale kahju. Kahjuks ei saa katse-eksituse meetodit täielikult unustada. Küll aga tead seda oodata ja seeläbi oskad tulemuste saabumist rahulikult võtta, mitte ei oota üleöö toimuvat imet, mis valmistaks varem või hiljem pettumust.

Leides õiged ja endale sobivad tooted, võid imestusega avastada, et sa vajad hulga vähem purke ning potsikuid, kui varasemalt. Nendel kordadel, kus sul on vaja ühte kindlat toodet, siis selle asemel et see ise soetada, on tõenäoliselt mõttekam pöörduda stilisti poole, kui et toode koju seisma osta.