Kuidas saada juuksed kasvama?

2 minutit lugemist
See kui kammimisel mõned juuksekarvad lahti tulevad, on täiesti normaalne. Uute juuste kasvatamine on midagi, millega meie keha tegeleb igapäevaselt. Aga mida teha, kui juukseid langeb välja palju rohkem, kui on normaalne? Või kui juuksed ei kasva üldse või kasvavad äärmiselt aeglaselt? Juuste kasvu stimuleerimine on võimalik aga vaatame esmalt, mis võib olla põhjuseks kui juuksed ei kasva.
Miks juuksed ei kasva üldse?

Esiteks tuleb meeles pidada, et juuksekasv toimub suures osas meie pilgu eest varjatult – juuksesibulas. Seega kui mõtled, mis paneb juuksed kasvama liiga aeglaselt, miks juuksed on halvas seisukorras või kipuvad kergelt murduma, siis tõenäoliselt peitub mure ning ka lahendus just juuksesibulas ning valida tuleks juuksekasvu soodustavad juuksehooldustooted, mis tulevad toime keha seestpoolt toetamisega.

Enne aga kui nõuda, et tuleb saada juuksed kasvama nädalaga, vaatame mis võib olla aeglase kasvu põhjuseks:

Hormonaalne seisund (sh rasedus)

Paljudele naistele on tuttav, et rasedus paneb juuksed kasvama ning juuksed on lopsakamad. Pärast sünnitust võib aga juukseid vaat et peotäite kaupa välja tõmmata. Raseduse ajal jäävad juuksed tõesti „kinni“, sünnituse järel jätkub juuste normaalne väljalangemine, kuid välja langevad ka need juuksed, mis raseduse ajal „kinni jäid“ jättes mulje, et juuste väljalangemine on tavalisest suurem. Reeglina normaliseerub olukord 6-8 kuuga, ent juuksekasvu soodustavad vitamiinid juustele pole kunagi kahjuks.

Tervislik seisund

Tervislikumad eluviisid, füüsiline aktiivsus ning stressi kontrolli all hoidmine mõjub positiivselt kogu kehale, sh juustele. Mõnikord võib juuste kasv olla mõjutatud ka mõnest haigusest ja sellisel juhul ei aita ka riitsinusõli juuksed kasvama, vaid tuleb pöörduda arsti poole.

Halvad harjumused

Suitsetamisel on negatiivne mõju verevarustusele ning seeläbi halveneb ka juuksesibula toitainetega varustamine. Juuste liigne töötlemine (sh alatine fööniga kuivatamine, sirgendamine, lokkide tegemine, liigne juukselaki ning -vaha kasutamine) ummistab juukseid ja ka peanahka. Pidev juuste tirimine ning liiga tihedalt patsis kandmine põhjustab juuste murdumist.

Vitamiinipuudus

Kõige enam mõjutab juuste väljalangemist aga vitamiinide ning mineraalainete puudus. Kui tahad teada, kuidas panna juuksed kasvama, siis on juuksesibula vajalike ainetega varustamine vältimatu. On olemas kindlad vitamiinid, mille abil märkab muutust ja saab juuksed kasvama nädalaga. Selle asemel aga et oma menüü ainult nende järgi ümber sättida, on lihtsam lisada oma igapäevarutiini spetsiaalsed juuste vitamiinid.

Itaalias arendatud ja toodetud juuksekasvu soodustavasse sarja Placent Activ Milano kuuluvad ka juuksevitamiinid. Lisaks mineraalainete ja eri vitamiinide tasakaalustatud sisaldusele on nende juuksevitamiinide üheks tähtsaimaks koostiseks platsentaekstrakt, mis aitab taastada peanaha hea olukorra ning on seeläbi vastuseks küsimusele, kuidas juuksed kasvama panna ning kuidas kasvatada juuksed pikaks.

 

Juuksed kasvama koduste vahenditega ehk muuda oma harjumusi

Juukseid aitab oluliselt turgutada ka õige ning juuksekasvu soodustav käitumine. Mõned meie harjumused on sedavõrd automaatsed ja sissekulunud, et me ei pane tähelegi, kuidas need meie juukseid mõjutavad. Ka kõige kvaliteetsemad ilutooted toimivad paremini siis, kui suudad halvad harjumused selja taha jätta.

Kaitse juukseid ekstreemsuste eest ja tulemuseks on juuste kasvu taastamine

Jah, mütsikandmine võib soengu sassi ajada aga peanaha ning juuste soojashoidmine on äärmiselt tähtis. Külmaga tõmbuvad kapillaarid kokku, et vähendada soojakadu. See on keha loomulik ja väga vajalik reaktsioon. Kuna aga samamoodi toimivad ka peanaha kapillaarid, väheneb oluliselt toitainete hulk, mis jõuab juuksesibulani ning see aeglustab juuste kasvu.

Eriti halb on minna külma kätte niiskete juustega. Kui vesi muutub jääks siis see paisub ja sama toimub ka niiskusega juuksekarva sees. Jää tekkimine lõhub juuksekarva, muudab selle hapraks ning kuivaks. Isegi kui juuksekasvu soodustav šampoon on sul juba pikalt kasutusel, ei saa seegi oma tööd teha, kui juuksed muutuvad jääpurikateks iga kord, kui õue lähed.

Samasuguse negatiivse mõjuga on ka liigne kuumus. Saunamõnusid nautides võta lavale kaasa vildist saunamüts, et peanahka ning juukseid kuumakahjustuse eest kaitsta. Kui oled harjunud kasutama sirgendajat ja lokitange ning juukseid fööniga kuivatama, aitab kuumakahjustust vältida kuumakaitse kasutamine.

Juuste kasvu soodustamine regulaarselt juuksuri juures käimisega

Katkiste ja lõhenenud juusteotste lõikust pole mõtet edasi lükata. Palju parem on käia juuksuri juures tihedalt ning otsi piirata, kui kord aastas loobuda 15-20 sentimeetrist, sest juuksed on lihtsalt kohutavas seisus.

Ja kuigi värvimine on tänapäeval muutunud veel lihtsamaks, siis liigne värvimine võib juba niigi hapras seisukorras juustele mõjuda katastroofiliselt. Enne tasub juukseid poputada, võttes kasutusele juuste vitamiinid ja juuksekasvu soodustavad tooted ja alles siis, kui oled saavutanud tervisliku väljanägemise, tasub värvimise ideed uuesti kaaluda.

Aga kuidas saada ripsmed kasvama?

Lisaks juustele on paljude naiste murekohaks ka ripsmekasv. Kaunis lopsakas ripsmekaar kaunistab kõiki silmi aga mida teha, kui ripsmed ei kasva? Hea on teada, et kui juuste kasvatamine on juba su tähelepanu all ning riiulil on koha leidnud juuksekasvu soodustavad vahendid, siis paljud juuksevitamiinid mõjuvad positiivselt ka ripsmekasvule. Kui tahad aga veelgi paremat tulemust, siis selleks on hea variant Placent Activ ripsmeseerum.

Ripsmeseerum aitab pikendada ripsme kasvufaasi, mis muudab need pikemaks. Ripsmeseerum toetab ka silmalau õrna nahka, muutes selle elastsemaks ja tagades parema verevarustuse, mis samamoodi omab mõju ripsmekasvu kiirendamiseks ja parandamiseks.