Juuksed paksemaks üks, kaks, kolm

3 minutit lugemist

Soov muuta õhukesed juuksed paksemaks, on paljude naiste üheks salajaseks unistuseks. Küsimus on seejuures muidugi selles, kuidas siis saada juuksed paksemaks? Võib valmistada pettumust, et ühtegi üleöö toimivat lahendust olemas ei ole. Me ei saa muuta ka oma juuksekarva struktuuri, see on määratud geenidega. Küll on aga võimalik muuta visuaalset pilti, muutes seega juuksed paksemaks.

Uurides, kuidas saada juuksed paksemaks, jõuab erinevate hooldusvahendite ning stiliseerimistoodeteni. See ei ole aga otsetee selleni, kuidas juuksed paksemaks saada. Nimelt nõuavad erinevad juuksetüübid erinevat lähenemist, seega ka erinevaid tooteid. Mis toimis väga hästi su sõbranna jaoks, ei pruugi omada sama mõju sinu juustele. Vitamiinide ning juukseampullidega on olukord natuke kergem, sest füsioloogiliselt oleme me kõik siiski samasugused.

 

Kuidas muuta juuksed paksemaks?

Juukseid saab toetada mitmel moel. Nii looduslikult ja naturaalselt, kui kasutades ka teadusmaailma värskemaid avastusi ja lahendusi. Koduses maailmas on väga populaarsed näiteks muna baasil tehtud lahendused. Selle kõrval ka oliiviõli ning mesi! Need on toiduained, mis on enamikel meist kodus juba olemas ning üheks viisiks, kuidas turgutada ja kuidas muuta juuksed paksemaks.

Tihtipeale võivadki kodused lähenemised piisavad olla, ent tõsisema mure korral on vaja pöörduda asjatundjate poole ning võtta kasutusele tõestatult toimivad tooted. Teadusliku lähenemisega loodud šampoonid ning palsamid on üheks viisiks, kuidas juuksed paksemaks saada. Samas ei saa mõelda aga vaid välisele. Juukseid on vaja toetada ka seespidiselt. Selle saavutamiseks peab toidulaud olema mitmekülgne: meil on vaja tervislikke rasvu, erinevad vitamiine, proteiini ja palju muutki. Olukorras, kus me ei saa oma menüüst kõike vajalikku, on toeks spetsiaalsed juuksevitamiinid.

Miks juuksed õhenevad?

Mõned inimesed sünnivad õhukeste juustega. Peenikesed juuksekarvad võivad olla vägagi heas seisukorras, ent volüümika soengu saavutamine on sellegi poolest peaaegu võimatu. Teine lugu on hoopis siis, kui juuksed hakkavad aja jooksul õhemaks muutuma. Selliselt on tõesti olemas võimalus, et õhukesed juuksed paksemaks muuta.

Juuste õhenemine võib toimuda erinevatel põhjustel. Alates vanusest ja haigustest, lõpetades allergiate ning toitainete ja vitamiinide puudusega. Teades võimalikke põhjuseid, saab taastada eelnenud olukorra ehk muuta õhukesed juuksed paksemaks.

 

Muuda oma harjumusi ja saad õhukesed juuksed paksemaks

Vajalik võib olla stiliseerimisvõtete ajutine vähendamine. See võib tähendada erinevate juuksehooldusvahendite kasutamise vältimist (spreid, lakid, vahad jne) ja tööriistade kasutamise vähendamist. Eriti kahjulikud on kõrgemad temperatuurid. Seega mõtle sellele, kui tihti ja kui kõrgel kuumusel kasutad fööni, sirgendajat, lokitange jne. Ning kui ei saa ilma nendeta, ära unusta kuumakaitset!

Ja kui eelnevas lõigus mainitud peab vähendama, siis julgelt rohkem aega võib kulutada juuste harjamisele. Esiteks aitab harjamine peanaha eritataval rasul jõuda juukseotsteni, mis tähendab vähem rasu juuksejuurtel ja vähem kuivi juukseotsi! Regulaarne harjamine on kui peanaha massaaž, mis parandab verevarustust. Rohkem hapnikku toetab aga peanaha tervist ja juuste kasvamist ehk siin ongi üks vastus, mil moel saada juuksed paksemaks.