Juuksekasvu soodustavad tooted – kas tead kõiki võimalusi?

4 minutit lugemist
On teatud viisid, kuidas juuksekasvu kiirendada. Suureks abiks on juuksekasvu vitamiinid, mis on teada-tuntud kui juuksekasvu soodustav lahendus. Aga on olemas ka teised juuksekasvu soodustavad tooted, mida kasutades saab juukseid toetada ja tugevdada ning seeläbi ka juuksekasvu kiirendada.
Juuksekasvu soodustav käitumine

Teatud faktorid on määratud juba meie geenidega. Selleks on muuhulgas juuksekarvade arv ning juuste tüüp. Aga palju rohkem sõltub sellest, mida me ise teeme ja kuidas juuste eest hoolt kanname. Kas oleme valinud kvaliteetsed šampoonid, palsamid ja teised juuksehooldusvahendid.

Võtame näiteks suvise aja, mil on kõrgemad temperatuurid ning ka tugevam UV kiirgus. Mõlemad võivad juustele kahjulikult mõjuda. Saunas oleme juba harjunud juukseid kaitsma, ent randa minnes kipub päikese kahjulik mõju ununema. Lihtne lahendus oleks peakate või kuumakaitse ja ongi juuksed tervemad ja üks samm lähemal sellele, kuidas juuksed kiiremini kasvama panna.

Juuksekasvu soodustavad tooted

Lisaks harjumustele ja käitumisele on märkimisväärne roll ka juuksehooldustoodetel, mis võivad olla imevahendiks, kui soovitud tulemuseks on juuste kasvu soodustamine. Valed või madala kvaliteediga juuksehooldustooted tähendavad halba tulemust ka siis, kui juuksed ise on terved ja elujõulised. Pikas plaanis kahjustavad sellised tooted aga juuste heaolu.

Alustame šampoonist. Ühe termini alla kuulub mitmeid erinevaid võimalusi ning sõltuvalt sellest, mida tahad saavutada, tasub ka šampoon valida. Kvaliteetne šampoon puhastab peanaha erinevate viimistlustoodete jääkidest, tolmust ja eemaldunud nahatükkidest, hoidudes samas nahka liigselt kuivatamast.

Sügavpuhastav šampoon on hea valik, kui oled kasutanud üksjagu viimistlusvahendeid ja tahad nende jäägid lõplikult välja saada. Seda tasub kasutada ka siis, kui plaanid juukseid värvida või püsivalt kas lokkida või sirgendada.

Volüümi andev šampoon on disainitud kohevuse lisamiseks. Efekti saavutamiseks kasutatakse erinevaid tehnilisi lähenemisi ning välditakse koostisaineid, mis suruksid juukseid rohkem pea ligi. Volüümi andva šampooni kasutamisel tuleb valida ka õige palsam, mis šampooni saavutatut ära ei nulliks.

Spetsiaalsed tooted teatud olukordadeks

Tugevalt töödeldud või värvitud juustega tasub kasutada spetsiaalseid tooteid, mis võivad olla ka juuksekasvu soodustavad tooted. Võtame näiteks värvitud juuksed. Neile mõeldud toodetel on juba luues silmas peetud seda, et koostis aitaks hoida värvi erksana ning mitte lasta sel tuhmuda.

Kuivšampoon on viimaste aastate trend, mis on samas täiesti omal kohal. See imab endasse peanaha ja juurte liigse rasu, andes juustele värskema välimuse. Ehk kui sul ei ole aega pead pesta, päästab olukorra just kuivšampoon. See aitab vältida ka liigset pesemist, olles seega juuksekasvu soodustav lahendus.

Muidugi on kõik sõltuv sellest, millised su juuksed on. Kui su juuksed on juba loomu poolest kuivemad, võib sügavpuhastav šampoon neid liigselt kuivatada ja seeläbi tekitada rasu ületootmise. Niisutav šampoon võib kaasa tuua šampoonijääkide ladestumise peanahale. Seetõttu pole halb idee omada ka erinevaid šampoone, et läheneda just selliselt, nagu sel hetkel vaja ning valida juuksekasvu soodustavad vahendid.

Palsam ja teised juuksehooldustooted

Kuidas on lood palsamitega, mis võivad ka olla juuksekasvu soodustavad tooted? Nende eesmärgiks on niiskuse juustesse sulgemine, juuste silumine ja kahususe vältimine. Palsameid on ka muidugi erinevaid.

Kõige tavalisem on palsam, mille peab pärast juuksepesu välja loputama. Juustessejäetavad palsamid on parimaks valikuks siis, kui juuksed on kahused ja soovid lisaabi juuste pesujärgsel hooldusel. Need palsamid on reeglina kõige kergemad. Juuksemask aga on mõeldud juuste toetamiseks ja nende tervise parandamiseks. Maske on väga erinevate koostisosade ja toimeainetega, ehk võta aega endale sobivama leidmisel

Juukseõlid ja -seerumid aitavad kahused juuksed kontrolli alla saada, lisavad sära ja läiget. Lisaks on need abiks, kui eesmärgiks on juuste kasvu taastamine. Juukseõli tasub kasutada kuivadel või peaaegu kuivadel juustel. Seerumid võivad toimida paremini, kui panna see niiskele peanahale ja juustele.

Ära unusta peanahka!

Peanaha heaolu ja juuste kasv on omavahel tugevalt seotud. Kuiv peanahk, kõõm, peanahale kuhjunud tooted ja mitmed teised probleemid võivad olla põhjuseks, miks juuste kasv aeglustub ning juuksed hakkavad murduma või välja langema.

Paljude probleemide lahendamisel on võtmeks just peanaha hooldamine, et tagada juuksekasvu hea algus. Ja siin on suureks abiks toode, mis on tunnustatult juuksekasvu soodustav.