Pikad juuksed on sul käeulatuses!

3 minutit lugemist
Küsimus, kuidas saada paksud juuksed, on üks nendest, mida iluspetsialistid on peaaegu tüdimuseni kuulnud. Põhjus peitub muuhulgas ka selles, et puudub üks hea vastus. Juuste heaolu mõjutavaid faktoreid on lihtsalt nii palju erinevaid!
Mis mõjutab meie juukseid?

Muidugi on kirjeldamatult suur roll meie geenidel. Ent meie tegevusest sõltub see, kuidas geenide poolt kingitud potentsiaal ära kasutatakse, sh kui pikad juuksed meil kasvavad.

Kui jutuks on see, kuidas saada paksud juuksed või kuidas saada pikki juukseid, mainitakse alatihti esimesena toitumist. Pole midagi parata, see mida me sööme, loeb äärmiselt palju, sest just selliselt saavad juuksed vajalikud toitained ning vitamiinid. Juuste kasvu stimuleerimine võib õnnestuda juba siis, kui lisad menüüsse, lõhe, avokaado, köögiviljad ning erinevad pähklid.

Kuidas saada paksud juuksed?

Kui mõtled, kuidas saada paksud juuksed, siis teine suur roll on juuksehooldusel ning selle võib jagada kaheks. Võtame esmalt juuste pesemise. Tundub lihtne, ent tegelikult on sellel tegevusel mitmeid nüansse. Näiteks on levinud juuste pea igapäevane pesemine. Miks on see halb idee? Juuste jaoks on kõige kasulikum naturaalne keha poolt toodetav rasu, mis toidab ja aitab juukseid kaunina hoida.

Pestes juukseid liiga tihedalt, eemaldame selle tohutult kasuliku rasu! See võib tähendada erinevaid probleeme. Esiteks võivad juuksed ja peanahk muutuda liiga kuivaks. Teiseks aga võib rasu pidev eemaldamine suunata keha rohkem rasu tootma ehk juuksed tunduvad rasvasemad, sa pesed neid tihedamini ja nii see ring jätkub. See võib juhtuda ka siis, kui kasutad valesid tooteid. Vali šampoon, mis vastab sinu juuksetüübile ja tulemust ei ole vaja kaua oodata!

Aga teised tooted?

Lakid, mousse’d, geelid, õlid ja mitmed teised juuksehooldustooted on leidnud tee meie kosmeetikariiulile. Kõikidest nendest võib olla suur abi, kui täidad kaks tingimust. Esiteks pööra tähelepanu sellele, et valiksid tuntud ettevõtete kvaliteetsed tooted. Jah, need võivad olla kallimad, ent odava hinnaga suvaline bränd võib juukseid hoopis kahjustada ning pikad juuksed ja paksud juuksed jäävad vaid unistuseks. Teiseks pead kõiki tooteid kasutama korrektselt ja vastavalt juhendile.

Näiteks saab juukseõli abil hoida juuste niiskustaset õigel tasemel. Vaja on aga vaid väikest kogust, et juuksed näiksid ja ka oleksid tervemad. Või siis kuivšampoon, mis aitab juuksejuurtel paremini püsti seista ning laiendavad visuaalselt juuksekarva ehk lõpptulemusena mõjuvad juuksed kohevamana. See on eriti selge ning nähtav siis, kui juuksed on pisut mustad. Kuivšampooni abil saab juuksepesu vähemalt ühe päeva võrra edasi lükata, ent kasutades seda liiga tihedalt, pead vahepeal pesemata, võib toode mõjuda peanahale ummistavalt.

Pikad juuksed paari nipiga

Lisaks õigele toitumisele, kvaliteetsetele toodetele ning nende korrektsele kasutamisele, saab peanahka ja seeläbi juukseid veelgi poputada.

Rahulik regulaarne harjamine aitab peanaharasu viia juuksejuurteni ning säilitada vajalikku niiskustasakaalu. Igapäevane harjamine aitab ka eemaldada juba väljalangenud juuksekarvad ning ergutab peanaha verevarustust. Peanahamassaaži võib teha ka siis, kui pesed juukseid. Šampoonita peanahka ning masseeri pesemise ajal õrnalt, küüsi kasutamata.

Juukseotste lõikamine ei ole otseteeks, et saada juuksed kiiremini kasvama, seda võib kinnitada iga juuksur. Küll aga mõjutab see kaudselt. Kui katkiseid otsi ära ei lõika, siis lõhenemine jätkub, mõjutades ka ülejäänud juuksekarva. Lisaks on lõikuse järel juuksed palju tervema ja värskema välimusega!

Mida vähem kasutada juuste töötlemiseks kuuma õhku, seda parem. Jah, see tähendab, et hüvasti tuleks jätta lokitangide, sirgendaja ning fööniga. Kui siiski soovid nende kasutamist jätkata, proovi kasutuskordade arvu piirata. Pööra tähelepanu ka sellele, et kasutaksid kindlasti kuumakaitset. Juustel õhu käes kuivada laskmine kasvõi kord nädalas võib juba imet teha. Vali päev, kus sul ei ole kuskile kiiret ning pärast peapesu patsuta juuksed kuivemaks, ent ära kasutada fööni ega hõõru rätikuga.

Juuksed ei kasva üleöö, ent headel rutiinidel on oma mõju, mis hakkab silma paistma just aja möödudes.