Mis aitab juuste väljalangemise vastu päriselt?

3 minutit lugemist
Väga levinud on ütlus, et me oleme kõik erinevad. See kehtib ka meie peanaha ning juuste kohta ning just seetõttu on mõnikord toodete soovitamine keeruline. Šampoon juuste väljalangemise vastu, mis sobis ühele, ei sobi teisele; mis toimis sinul, ei pruugi toimida su sõbra jaoks. Sellest hoolimata on mingid teadmised juuste väljalangemise vastu ja mõjutavad faktorid siiski universaalsed, põhinedes lihtsalt sellel, et me kõik oleme inimesed.
Juuste väljalangemise vastu otsi ravi põhjustest

Ühiseks on juba see, et meil kõigil langevad juuksed välja, ent mitte alati samadel põhjustel. Juuste väljalangemine on osa juuste kasvutsüklist ning selle ennetamine ei ole võimalik. Ent põhjuseid on teisigi ja tõsiseimaid.

Kuna juuksed ei lange välja üleöö, võib olla raske panna paika, mis täpselt juukselanguse põhjustas. Me võime küll mäletada, kas neli-viis-kuus kuud tagasi oli meie elus midagi stressirohket aga kas me mäletame ravimeid, mida võtsime või tooteid, mida kasutasime?

Mis aitaks juuste väljalangemise vastu, kui põhjuseks on vitamiinipuudus? Kas sellisel juhul juuste väljalangemise vastu šampoon toimib? Vitamiinipuuduse korral peame juukseid toetame seestpoolt, mitte välispidiselt. See tähendab, et appi tuleb vitamiinide tarbimine.

 Seejuures on heaks mõtteks just spetsiaalsed juuste toetamiseks loodud vitamiinid. Kuigi vajalike vitamiinide nimed leiab võrdlemisi kergelt ka ise üles, ei ole doseerimine nii kerge, kui tundub. Näiteks võib juhtuda, et arvutad koguseid valesti ja võtad liigselt A-vitamiini. See väike viga võib põhjustada juuste kaotuse.

Kvaliteetsed vitamiinid juuste väljalangemise vastu nagu ka šampoon juuste väljalangemise vastu on loodud selliselt, et need toetaksid juukseid, mitte ei kahjustaks.

Šampoon juuste väljalangemise vastu

Juuste väljalangemise vastu on abiks mitmed lihtsad lahendused, mida on eriti hea katsetada just suvisel ajal või puhkusel. Esmalt vaata üle tooted, mida juuste eest hoolitsemisel kasutatud. Kas šampoonid, palsamid ja juuksemaskid on sinu juuksetüübile vastavad?

Seejärel mõtle, kas oleks ehk õige aeg otsustada loomulikkuse ja naturaalsuse kasuks. See tähendab, et jätad juuksed värvimata, sirgendamata ja lokitamata. Tihedate patside asemel tutvud uute soengutega, mis võimaldavad juustel vabamalt olla; kuuma fööniga kuivatamise asendad rätiku ja õhu käes kuivamisega ning kasutatav mask juuste väljalangemise vastu on tõestatult kvaliteetne. Ka vaid üks muudatus eelnevatest on juba juuksekasvu soodustav.

Muuda harjumusi ja käitumist

Juuste värvimine, fööniga kuivatamine, lokitangid, sirgendajad, püsilokid või püsisirgendamine, tihedalt punutud patsid, juukselakk, patsikummid – kõik need võivad juukseid kahjustada, kui ei pööra tähelepanu õigele kasutamisele ning ka kasutamise piiramisele. Nende harjumuste lõpetamine võibki olla kogu vajatud ravi juuste väljalangemise vastu.

Samamoodi saab juuste väljalangemise vastu võidelda, kui neid õigesti harjata. Esiteks on vaja soetada juustesõbralik hari. Eelistatud on naturaalsed harjased ning keskmine jäikus. Harjamist tuleb alustada juuste otstest ning tasapisi peanahale ligemale liikuda. Peanaha rasu, mille juustesse edasi kammid, niisutab juukseid naturaalselt.

Juuste väljalangemise vastu aitab seegi, millal juukseid harjata. Kindlasti on seda vaja teha enne peapesu, et juuste pesemine oleks lihtsam ja mugavam. Vali seejuures šampoon juuste väljalangemise vastu. Märgade juuste kammimist tasub aga vältida. Kui siiski soovid seda teha, peaks kasutama nn pusakammi, mis on mõeldud just märgadele juustele või eriti suure piivahega kammi. Ja ka siis tuleb harjata ettevaatlikult ning mitte rapsides.