12 pealtnäha süütut tegevust, mis su juustele laastavalt mõjuvad

2 minutit lugemist
Kõige ilusamad juuksed on terved juuksed. Aga juuste tervise hoidmine polegi nii lihtne. Halvasti võivad mõjuda mitmed pealtnäha süütud tegevused. Ega sina neid ometigi harrasta?

1. Pesed juukseid valepidi

Paljud alustavad šampooni juustesse kandmist juukseotstest ja liiguvad siis ülespoole peanaha suunas. See on vale, sest mustus ja rasu kogunevad eelkõige peanahale. Juukseotsad on pigem kuivemad ja hapramad ning suures koguses šampoon pole neile vajalik ega kasulik.

2. Hooldad juukseid üle

Kasutad juuksemaski, sügavpuhastavat šampooni, palsamit, pihustad juustesse pärast pesu pähejäetavat palsamit, rikastad kiharaid ka juukseõli ning struktuuri andva vahendiga, täiendades seda kõike veel kuumakaitse ja pärast juukselakiga? Aga loodetud tulemust – tervisest pakatavaid juukseid – pole kusagil?

Kui hooldad juukseid üle, muutuvad need tuhmiks ja väsinuks. Vali kvaliteetsed Placent Activ juuksehooldustooted ja juuksehooldusvahendid ning kasuta neid täpselt juhendi järgi. „Mida rohkem, seda uhkem“ juuksehoolduse puhul ei kehti.

3. Sa ei haruta oma pusasid igapäevaselt lahti

Mida pikemad juuksed, seda tõenäolisemalt tekivad neisse pusad. Uute sõlmede tekkimist saad ennetada igapäevase korraliku harjamisega. Aga kas teed seda õigesti?

Pusad tuleb lahti kammida väga ettevaatlikult. Kasuta selleks kammi, mis on suur ja laiade piidega. Alusta vaikselt juukseotste juurest, liikudes tasapisi ülespoole. Jaota juuksed enne kindlasti osadeks. Nii kahjustad neid minimaalselt. Kui asi on juba päris hull, võta appi spetsiaalne sprei.

4. Pesed juukseid liiga tihti

Levib müüt, et juukseid peab pesema iga päev. Tegelikult on see viga, sest igapäevane pesu muudab juuksed kuivaks ega lase tekkida loomulikel õlidel, mida vajavad nii peanahk kui juuksekarvad.

Pead on sobilik pesta umbes iga kolme päeva tagant. Kui käid trennis, siis igapäevase šampooni kasutamise asemel loputa juukseid kergelt veega.

5. Kasutad puuvillast padjapüüri

Puuvillane materjal juuste vastas võib juuste murdumisele kaasa aidata . Kasuta parem padjapüüri, mis on tehtud siidist või satiinist.

6. Kannad pidevalt sama soengut

Soenguid ja juuste kandmise viise tuleks pidevalt vahetada, et anda juustele ja peanahale puhkust. Ära pane juukseid liiga tugevasti patsi, sest pidev pinge all olek mõjub peanahale ja juuksejuurtele halvasti.

 7. Kasutad juuste kinnitamiseks valesid vahendeid

Unusta metallist ühendusosaga patsikummid või suvalised kummipaelad, sest need mõjuvad juustele hukatuslikult – need tirivad juuksed peanahast välja! Pane juuksed patsi pehme, näiteks kangast tehtud kummipaelaga.

 8. Kuumtöötled juukseid valesti

Liiga sage fööni ja sirgendaja kasutamine kahjustab juukseid. Väldi liigset kuumtöötlemist, 2-3 korda nädalas võiks olla maksimaalne sagedus.

Kindlasti kasuta kuumakaitset, sest see loob kuumade lokitangide ja juuksekarva vahele barjääri. Nii ei saa juuksed liiga palju kahjustada.

Halvasti mõjub ka fööni juustele liiga lähedal hoidmine, sest suureks tõusnud kuumus hakkab juukseid kõrvetama.

9. Kammid märgi juukseid

Märjad juuksed on väga haprad, mistõttu ei tohiks neid kammida ega harjata. Oota parem, kuni need on hakanud kuivama. Kindlasti ei tohiks niiskeid ega märgi juukseid ka sirgendada ega lokitada! Föönitama asu alles siis, kui juuksed on käterätikuivad.

10. Kasutad palsamit juuksejuurte juures

Palsam muudab juuksed siidiseks, pehmeks ja säravaks, aga on mõeldud ainult juuste otstele ja keskosale. Väldi palsami kandmist peanahale, sest siis hoiavad juuksed liialt peadligi ja lähevad rutem rasuseks.

11. Käid liiga kuuma duši all

Juustele meeldib leige temperatuur, sest kuum vesi kuivatab juukseid. Eelista juuste loputamisel jahedat vett.

 12. Kasutad juukselakki enne sirgendamist

Kui oled sage juuste sirgendaja, võib tekkida kiusatus lasta juustele lakki juba enne sirgendamist. Ära seda kindlasti tee, sest ka sel viisil hoopis kuivatad juukseid. Lisaks rikud ära sirgendaja.