Juukseseerum võib päästa sinu haprad juuksed!

2 minutit lugemist
Seerumid on viimastel aastatel ilumaailmas tugevalt kanda kinnitanud ning tõeliselt populaarseks muutunud nii naha-, ripsme- kui ka juuksehoolduses. Miks on need saanud sellise trenditoote staatuse ning mis teeb seerumist ühe õige seerumi? Võtame luubi alla eelkõige juukseseerumid ja toome välja, milles peitub võti.

Klassikalises mõistes on seerum kõrge toimeainete kontsentraadiga kosmeetiline toode. Seda iseloomustab kerge tekstuur ja hea imenduvus, et see jõuaks ka alumistesse nahakihtidesse. Kuna aktiivainete kontsentratsioon on niivõrd suur, on seerumid väga tugeva toimega ning aitavad raku tasemel nahka parandada ja uuendada. Olenevalt sisalduvatest ainetest võib seerumitel olla erinevaid funktsioone, näiteks vananemisvastased, rahustavad, niisutavad, toitvad, rasueritust reguleerivad jne. Juukseseerumid ei avalda otsest toimet mitte juuksekarvale, vaid just peanahale, millest juuksekasv karvanääpsu kaudu alguse saab.

Kas ja miks lisada juukseseerum oma ilurutiini?

Üks garanteeritud viis, mis paneb juuksed kasvama, on peanahal selleks sobiva „pinnase“ loomine. Kui peanahk on heas seisukorras, suudab see kasvatada kiiremini ja tervemaid juukseid kui peanahk, millel on mingi “mure”, näiteks liigne kuivus. Seega tuleb rikastada oma nahka talle sobivate ainetega, mis seda niisutaksid ning parandaksid sealset verevarustust. Niisutamiseks on mitmeid võimalusi. Kindlasti saab seda teha igapäevase hoolduse käigus, kui võtta kasutusele niisutavalt mõjuvad juuksehooldustooted ja juuksehooldusvahendid, nagu šampoon, palsam, juuksekreem ja -õlid. Nende toodete toimeainete kontsentratsioon pole aga kuigi kõrge ning igapäevaseks kasutamiseks ongi see igati sobiv. Aeg-ajalt on aga soovitatav juustele ja peanahale pakkuda lisaturgutust ja suuremas koguses sobivaid aineid, eriti kui oled kimpus habraste ja väljalangevate juustega või kui soovid oma juuksekasvu kiirendada. Selle tarbeks ongi hea lahendus juuksekasvu soodustav seerum, mida kasutades läbida kuu või paar kestev kuur.

Toimeainena 100% platsenta ekstrakti sisaldava Placent Activ ampullid teevad just eespool kirjeldatut – rikastavad peanahka sügavuti ning soodustavad seeläbi juuksekasvu. Platsenta ekstrakt tekitab lisaks peanahale kileja kihi, mis takistab naha veekadu. Sealjuures on esimesed märgatavad tulemused kiired ilmnema. Kahe nädala möödudes on näha, et juuksed on elujõulisemad, seejärel saab juuksekasv sisse hea hoo ning kahe kuu pärast võib märgata silmnähtavat muutust nii juuksepikkuses kui ka -paksuses.

Eriti soovitatav on läbida kuur Placent Activ ampullidega teatud perioodidel sinu elus, näiteks:

  • Kevad ja/või sügis. Kaks aastaaega, mil juuksed kipuvad minema puhkefaasi ehk telogeeni ning toimub suurem juuste väljalangemine.
  • Juuksepikendused, blondeerimine või muu intensiivsem juuste töötlemine. Keemia, sage kuumtöötlemine ning juuksepikenduste raskus kurnab juukseid ja muudab need hapraks.
  • Rasedusjärgne juuksekadu. Östrogeeni taseme langus pärast rasedust paneb paraku värsketel emadel juuksed välja langema.
  • Kõrgendatud stressiperiood või haigus. Olgu stressitekitajaks intensiivne eksamiperiood või muud elumured, igal juhul on sellel oluline roll meie naha ja juuste väljanägemises.

Juuksekasvu seerum võib olla osa sinu ilurutiinist ka profülaktiliselt, sest platsenta ampullid sobivad kõikidele juuksetüüpidele. Sinu juuksed on tänulikud igal ajal kui võtad nad kõrgendatud tähelepanu ja hoolitsuse alla!