Millised juuksehooldusvahendid on hädavajalikud?

1 minutit lugemist
Me kõik oleme väärt kvaliteetseid ja häid tooteid, juuksehooldustooted ja juuksehooldusvahendid kaasa arvatud. Poeleti ees valikuid tehes võid aga avastada, et pea käib valikute rohkusest ringi. Millise firma juuksetooted on parimad ning mida üldse vaja on? Altpoolt leiad need juuksehooldustooted, mis võiksid kindlasti su riiulile tee leida.
Šampoon

Hea šampoon ja palsam on esmased juuksetooted. Mõnikord kiputakse valik tegema ühe või teise kasuks, ent parima tulemuse saavutab siis, kui kasutada mõlemat. Hea kindel valik on mõni juuksehoolduskomplekt. Ja kuigi šampoon ja palsam käivad käsikäes, mis on nende erinevuseks? Šampooni ülesandeks on juuste aga peamiselt peanaha pesemine. Peanahale koguneb liigne rasu, tolm ja mustus ning juuksehooldusvahendite ülejäägid. Šampoon aitab sellest kõigest lahti saada ning sügavpuhastav šampoon teeb seda veel eriti hästi.

Palsam

Palsami kasutamisega suletakse šampoonitamise käigus avanenud juuksesoomused ning  elementaarne juuksehooldus saab punkti. Palsami kasutamise järgselt on juuksed selgelt säravamad, läikivamad, siledamad ning seega ka kergemad hooldada. Õigete toodete kõrval on sama oluline korrektne kasutus. Šampoon kantakse üksnes peanahale. Palsami võiks kanda rätikkuivadesse juustesse, poolest saati ehk kõrvadest allapoole. Kindlasti pole palsamit vaja kanda peanahale. Kui palsam juustesse kantud, hoia seal vastavalt pakendi juhistele, mis reeglina on ca 3 minutit.

Juukseseerum

Niisutatud ja terve peanahk on juuste tervise tagamiseks hädavajalik. Seepärast on siinses nimekirjas ka juukseseerum, mis stimuleerib peanaha vereringet ja seeläbi ergutab juuksekasvu. Sellest on eriti suur abi kuivadele ning habrastele juustele, ent sobib ka teistele juuksetüüpidele. Juukseseerum kantakse peanahale ning masseeritakse õrnalt sisse. Seerumit pole vaja välja loputada ehk see sobib kombineerimiseks saunarituaalidega või öise juuksehooldusega.

Kindlasti oled märganud, et turul leidub väga palju erinevaid seerumeid. Arvestada on vaja ka sellega, et mõnikord kasutatakse seerumi ja juukseõli nimetusi sünonüümidena. Valides kvaliteetsed auhinnatud juuksehooldusvahendid, võid olla kindel, et su kodusesse iluarsenali jõuab seerum, millest on ka abi.

Ripsmeseerum

Kuigi tegu pole otseselt juuksehooldusvahenditega, on tihedad ja volüümikad ripsmed paljude jaoks sama tähtsad, kui kaunilt hooldatud juuksed. Mitmed vitamiinid, mis toetavad juuste kasvu, on abiks ka ripsmete tervise toetamisel. Veelgi parem on aga spetsiaalse ripsmeseerumi kasutamine. Ripsmeseerum niisutab silmalaugude nahka ning suurendab naha elastsust. Need kaks lihtsat asja on abiks ripsmekasvu soodustamisel ning ripsmete väljalangemise pidurdamisel. Seerumit on kõige parem kasutada õhtuti pärast kontaktläätsede eemaldamist ning silmaümbruse õrna pesemist. Piisab peenikesest joonest ülemisele ning alumisele silmalaule, ripsmejuurte piirkonda.

Juuksehooldusvahendid, muud tooted ja head harjumused

Juuksemaskid ning juuksevitamiinid on veel ühed juuksehooldustooted, mida juuksehoolduskomplekt võib sisaldada. Juuksemaskid toetavad juba olemasolevaid juukseid, juukse vitamiinid aga alles kasvavaid juukseid ning ka organismi seespidiselt. Kõikide toodete soetamise kõrval ei saa unustada, et lisaks juuksehooldusvahendite olemasolule on tähtis nende regulaarne kasutamine. Võta ette ning loo hea juuksehooldus rutiin, millal mis toodet kasutad ja üsna varsti on tulemus näha.