Placent Activ Milano ripsmete lugu

5 minutit lugemist
Ripsmed on lühikesed, hõredad ja nõrgad? Mida teha, saada endale pikemad, lopsakamad ripsmed? Kas ripsmepikendused on ainus lahendus? Uurime ripsmepikenduste ja ripsmeseerumite plusse ja miinuseid.
Ekstreemsed valikud

Kleebitavad kunstripsmed. Kiire lahendus anda silmadele vau-välimus, kui ees ootamas mõni glamuurne üritus. Midagi keerulist polegi – leia sobiva pikkuse ja värviga toode ning kleebi peale.

Kuid tegemist on silmameigi eriefektiga, mille eluiga saab õhtuga läbi. Enne võõraste sulgedega ehtimist veendu, et silmad poleks liimi suhtes tundlikud ning pea meeles, et ajutised ripsmepikendused ei sobi oma ekstravagantsuse poolest iga meigi juurde.

Oma ripsmed on tänulikud, kui kasutad kleebitavaid lisandeid pigem harva, sest nende äravõtmine toimub õrna sikutusega, mille tõttu võivad enda ripsmed hakata murduma või välja langema.

Püsivad ripsmepikendused. Need näevad välja loomulikumad kui kunstripsmed ja püsivad ka kauem peal. Iga 2-4 nädala järel tuleb küll käia salongis hoolduses, sessioon kestab umbes tunnikese. See-eest kulub igapäevase meikimise peale vähem aega, sest ripsmetuššiga võõpamine jääb ära. Paljude arvates on elu ripsmepikendustega mugav.

Ripsmepikenduste ilu sõltub aga paigaldajast – see on tõeline rätsepmeistri töö, kus igale silmapaarile tuleb leida just neile sobivad ripsmed.

 

Stiilseim ripsmepikendus on oma ripsmekesest kuni ⅓ võrra pikem. Pikenduse pikkus pole aga pelgalt stiili küsimus. Sellest sõltub ka silmade ja silmaümbruse tervis!

Paljud lasevad dramaatilise pilgu saamiseks paigaldada soovituslikust pikemad tutikesed, kuid nende mõju võib olla oma ripsmekarvale laastav. Kui su enda ripsmed on pigem lühemad ja nõrgema ülesehitusega, tekitab külge kleebitud pikendus raskuse ja pinge, mille all oma karvake lõpuks murdub. Kui selline koormus on peal pidevalt, võib see halvemal juhul põhjustada alopeetsiat (karvad langevad välja ega kasvagi enam tagasi).

Ripsmete ülesanne on aga silmi väliskeskkonna eest kaitsta ja hoida silma niiskustase normis – nende kaotamine oleks silmale ränk löök.

Ettevaatust paigaldamisel! Pikenduste paigaldamine on vastutusrikas töö. Üks tutike liimitakse ühe ripsmekarva külge, mitte mingil tingimusel ei tohi ühe karva külge kinnitada mitut pikendust – ka selle tagajärjel ripsmed lihtsalt murduvad. Kui pikendus on liimitud silmalaule liiga lähedale, paneb see silmad sügelema või lausa paistetama.

Leidub ikka veel salonge, mis kasutavad ripsmete paigaldamiseks formaldehüüdi sisaldavat liimi. Silma võrkkest on selle aine suhtes äärmiselt tundlik. Kokkupuude põhjustab paljudel ärritust, infektsiooni ja vahel ka armistumist. Küsi tehnikult, millist liimi ta kasutab.

Väga oluline on ka puhtus. Paigaldamisel kasutatavad pintsetid peavad olema enne protseduuri steriliseeritud. Ka pikenduste küljes võib olla ohtralt baktereid ja muud mustust. Ebasteriilne paigaldus võib silmas põhjustada infektsiooni, harvad pole needki juhused, kus põletiku vastu aitab ainult arsti poole pöördumine.

Ripsmepikenduste tülikam pool on ka nende peal püsimine – mitte kõik ei saa piirduda kord kuus hoolduses käimisega. Põhjuseks võib olla näiteks ravimite kasutamine, rasedus või menopaus. Sel juhul tasub ripsmete kaunistamiseks leida mõni teine moodus, et vältida olukorda, kus silmaalused on välja kukkunud karvakesi täis.

Kindlasti tunnevad paljud naised muret selle üle, ega pikendused oma ripsmetele halvasti mõju. Mõned uuringud kinnitavad, et oma ripsmekarva kasvutsükli rütm võib pikenduste tõttu olla häiritud. Nii ongi ripsmed pärast pikenduste eemaldamist lühemad ja õrnemad. Aja möödudes peaks tavapärane seis siiski taastuma.

Kui eelistad ohutuid lahendusi

 – Ripsmeseerumid. Kui sa ei taha endale midagi külge kleepida, kuid loodus pole sind tumeda ja lopsaka ripsmereaga õnnistanud, on leebem lahendus ripsmete hooldamine ja turgutamine, et need kasvaks tugevamaks ja tihedamaks.

Et mõista hooldustoote mõju, tuleb tunda ripsmete elutsüklit, milles on kolm kindla pikkusega faasi: kasvufaas, vahefaas ja puhkefaas, pärast mida langeb karvake välja. Kui kasvufaas on lühike, jäävad ka karvakesed lühikeseks. Lisaks on ripsmekarv tundlik tegelane, mis võib väliste mõjutuste tõttu enneaegselt välja langeda või murduda.

Siin tulebki mängu ripsmeseerum: see tugevdab karvakese juurt, et kasvufaas oleks pikem –ripsmekarva eluiga kestab seeläbi kauem ja see jõuab rohkem pikkusse kasvada. Seerum ka niisutab ja lisab karvakestele sitkust, et neil oleks jõudu välistele faktoritele (ilmastik, hõõrumine, meik) vapramalt vastu pidada.

Ehkki seerumi kasutamine annab üldjuhul alati häid tulemusi, tuleb arvestada, et tegemist on kõige aeglasema meetodiga. Tulemuste nägemiseks läheb umbes 12 nädalat ning seerumi igapäevasel kasutamisel tuleb olla järjepidev. Õnneks on kasutamine ülimalt lihtne ning sel pole negatiivseid kõrvalmõjusid.

Seerumeid on erinevas hinnaklassis, kuid kallim toode ei tähenda automaatselt paremaid tulemusi. Iga inimene on erinev ja seetõttu võivad ka tulemused olla individuaalsed. Et leida toode, mis tõepoolest töötab, tasub uurida, kas see sisaldab ka kasvu soodustavaid aineid või on tegemist puhtalt hooldustootega.

– Hoolda ripsmeid õliga. Kodustest vahenditest on parimateks tunnistatud nii riitsinus- kui ka oliivõli. Need sisaldavad kasulikke rasvhappeid, mis turgutavad karvakasvu ja lisavad läiget. Puhasta silmad ning kanna vatitikuga õli ripsmetele. Siinkohal tuleb aga olla ettevaatlik, et õli silma ei satuks – see võib põhjustada turset ja sügelust. Boonus: riitsinusõli muudab pikemaajalisel kasutamisel karvakesed veidi tumedamaks.

– Tee rohelise tee maski. Kui õli pole sinu teema, tee ripsmetele üks rohelise tee kuur. Tupsuta õhtul ripsmed rohelise teega kokku ja jäta ööseks “tõmbama”. Hommikul loputa mask maha. See stimuleerib karvakeste kasvu, kahe nädalaga on tulemused silmaga näha.

– Toitu tervislikult. See, mida sa sööd, mõjutab suuresti nii juukse- kui ka ripsmeilu. Väga tähtis ehitusmaterjal ripsmekarvadele on proteiin ehk valk, mis muudab karva tugevaks ning vähendab väljalangemist. Seda saab rohkelt lihast, kalast, piimast, pähklitest, mandlitest ja munast. Vajadusel võidoma rutiini lisadajuuste vitamiinid. Kuigi eelkõige mõeldud juustele, on need abiks ka ripsmete tugevdamisel ning ripsmekasvu kiirendamisel.

Hoia oma ripsmeid! Enne kui ootad ripsmehooldustootelt tulemusi, tee omalt poolt eeltööd: ära jäta meiki ööseks peale, puhasta silmi alati õrnalt (ära hõõru) ning tee aeg-ajalt meigivabu päevi, et ripsmed saaks rohkem hingata ja puhata.